Fixed.zone vyslyšela klienty a snížila akciový lot na trhu Start

517
Start
Foto: FinTag.cz

Společnost Fixed.zone, jejíž akcie se obchodují na trhu Start Burzy cenných papírů Praha [BCPP], ubere na velikosti svého akciového lotu. Při aktuální ceně jejích akcií postačí pro nákup jednoho lotu cca 18 000 korun. 

V lotu akcií Fixed.zone bude od 1. února namísto 100 kusů nově jen 50 kusů akcií. Pro investory se tak akcie společnosti stanou dostupnější. A zřejmě se s nimi začne i díky tomu více obchodovat. Bez zajímavosti není, že firma svým rozhodnutím reaguje na přání svých zákazníků.

„Zejména u našich zákazníků […] jsme zaznamenali požadavek na snížení velikosti lotu,“ říká zakladatel společnosti a její majoritní akcionář Daniel Havner.

Zájem o akcie Fixed.zone na trhu Start překonal nabídku

Českobudějovická společnost Fixed.zone vyvíjí a vyrábí nabíječky, držáky, pouzdra a další příslušenství k telefonům a tabletům, které je chrání, nebo zjednodušují jejich používání. Zaměřuje se i na příslušenství pro nositelnou elektroniku. V Prostějově firma provozuje od roku 2014 i vlastní rukodělnou výrobu luxusních kožených peněženek a pouzder na elektroniku.

Investoři nabídli na trhu Start Fixed.zone čtvrt miliardy korun

Od 8. listopadu 2021, kdy akcie Fixed.zone vstoupily na trh Start pražské burzy, se prodalo 56 700 kusů akcií za cca 20 milionů korun. Společnost upsala své akcie v celkovém počtu 222 tisíc kusů za cenu na horní hranici cenového rozpětí 180 až 222 korun. Hodnota společnosti po úpisu akcií činila 493 284 000 Kč. Na trhu Start od investorů získala částku ve výši 49 284 000 Kč, tedy maximální možnou hodnotu.

Trh START vidíme velice pozitivně, říká mluvčí pražské burzy

Celkový počet objednávek [1 166 700 kusů] více než čtyřnásobně překročil nabízené množství akcií v počtu 222 000 kusů. Přitom za nejvyšší nabízenou cenu 222 korun bylo poptáno téměř 850 tisíc akcií.

„Investoři nám v rámci IPO ale nabídli téměř čtvrt miliardy korun,“ uvedl po úpisu akcí Havner.

Ticker emise, tedy název, pod kterým je zařazena v obchodním systému Xetra, je FIXED. Zkrácený název v systému Bloomberg je FIXED CP Equity, v systému Thomson Reuters pak FIXED.pr. Aukce emisí na trhu Start probíhají v pracovní dny od 9:00 do 12:30 hod.

Sen o tom stát se jedničkou na trhu

Společnost v současnosti zaměstnává více než 90 lidí. A v budoucnu chce být evropský distributor příslušenství k mobilním zařízením číslo jedna. Její vlajkovou lodí je značka Fixed. V roce 2019 získala společnost prestižní cenu European Product Design Award.

Problém trhu Start je nízká likvidita, říká investor Šura

Firmu vlastní majoritně její zakladatelé – bratři Daniel a Marek Havnerovi, Radek Douda a Jan Moravec. Všichni ve společnosti aktivně manažersky působí. Firma sídlí v Českých Budějovicích, na trhu funguje přes dvacet let.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here