DIP

DIP má své nedostatky, ale nabízí i výhody, říká manažer Amundi

1
„Podle legislativy podléhají realokace uvnitř DIP časovému testu,“ upozorňuje na nedostatek nového dlouhodobého investičního produktu analytik Amundi Martin Černý a dodává, že změna legislativy u realokací uvnitř DIPu stojí za zvážení.
ukrajincu

Neziskovky a vláda shánějí další peníze na integraci Ukrajinců

0
Agentury OSN spolu s 25 českými partnerskými humanitárními organizacemi žádají dárce o 58,3 milionu dolarů [cca 1,35 mld. Kč] na podporu integrace Ukrajinců v Česku. Zajistit jim chtějí stabilní bydlení a práci v Česku.
na_peci

Koalice: Změny v příspěvku na péči zůstanou tak, jak jsme je udělali

1
Změny v návrhu na růst příspěvku na péči od letošního července koaliční poslanci odmítají. Ale podle opozice i zástupců zdravotně postižených vládou prosazované změny přinesou jen další rozval zdravotní posudkové služby.
narocne_profese

Náročné profese: Plný důchod dostane dříve asi 120 tisíc lidí

5
Náročné profese s nárokem na starobní penzi až o pět let dříve bez jejího krácení se od ledna 2025 dotknou asi 120 tisíc lidí. Půjde například o kováře, svářeče, zedníky, ale i některé zdravotní sestry a sociální pracovnice v osobní péči.
onsemi

Americká onsemi čerpá miliony ze státního rozpočtu i radí vládě

0
Novým členem vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace se stal jednatel ON Semiconductor CR [onsemi] Josef Švejda. Onsemi je česká pobočka americké firmy, jíž loni vláda schválila investiční pobídku za více než půl miliardy korun. A další chystá...
postizenym

Vláda Petra Fialy sebere postiženým vratku DPH na auta

11
Nenavýšení příspěvku na péči v 1. stupni a mírné zvýšení ve 2. stupni není jediný krok vlády v neprospěch zdravotně postižených. Příští rok ministerstvo financí postiženým zruší vratku DPH u auta. A i neplatí sleva na poplatníka u pečujících.
dotace

Dotace v praxi. Stát rozdává stovky milionů firmám na kreativce

0
Národní plán obnovy vznikl jako reakce Evropské unie na pandemii covidu-19 a obnovu ekonomiky. Peníze z něj směřují do podpory zdravotní a sociální péče. Jsou tu ale i další programy. Jeden z nich nabízí firmám dotace na práci kreativců. 
pracujici_duchodci

Pracující důchodci nebudou platit sociální pojištění, navrhla koalice

1
Zvyšování penze za práci v důchodu zřejmě nahradí nulové odvody na sociální pojištění u pracujících důchodců. Opatření, které je součástí důchodové reformy, uleví sociální správě při přepočtech penzí a udrží více důchodců na trhu práce.
Narodni_plan_obnovy

Evropská komise schválila 17,5 miliardy pro Národní plán obnovy

0
Česká republika obdrží z Evropské unie dalších více než 17,5 miliardy korun ve formě grantů do Národního plánu obnovy [NPO]. Evropská komise [EK] vydala kladné předběžné hodnocení splnění 28 dílčích milníků a cílů.
duchodu

Sociální správa odmítá kritiku přiznávání invalidního důchodu

8
Žadatelé o přiznání invalidního důchodu často poukazují na to, že o nich posudkoví lékaři rozhodují, aniž by je spatřili. A praxe ukazuje i na to, že mnozí chodí do plné práce i berou invalidní důchod, zatímco ti, kteří skutečně potřebují pomoc, dostanou jen pár korun.
konopi

Ukrajina uleví svým vojákům konopím. Schválil to Zelenskyj

6
Ukrajina legalizovala konopí pro lékařské účely. Chce ulevit zraněným vojákům. Konopí podle ukrajinských úřadů k léčebným účelům využije až šest milionů pacientů. Konzumace konopí pro rekreační účely se nadále zakazuje.
prispevek

Udělejte změny v penzijku i DPS, jinak vám stát poníží příspěvek

4
„Pro ty, kteří dál chtějí využívat státní příspěvky na maximum ve výši 340 korun, doporučuji navýšení měsíčního příspěvku alespoň na 1 700 korun,“ říká v rozhovoru pro FinTag Lucie Jurníčková z penzijní společnosti Rentea. A vysvětluje i proč.
na_peci

Postižení odmítají Jurečkovy příspěvky na péči. Chtějí úpravy

20
Rada postižených kritizuje návrh na zvýšení příspěvků na péči. Nesouhlasí s tím, že by se první stupeň dávky neměl valorizovat vůbec a druhý stupeň by se měl od července zvýšit jen o stokoruny. S poslanci chce proto jednat o úpravě částek.
ELENA

Evropský program ELENA se představil v Praze

0
Evropská investiční banka uspořádala v Praze na konci loňského roku informační akci pro stakeholdery na podporu programu ELENA . Ten je společnou iniciativou...
prispevek_na_bydleni

Příspěvek na bydlení od ledna v průměru klesne

1
Příspěvek na bydlení se příští rok sníží. Proti letošku budou totiž o 1 400 až 2 800 korun menší takzvané normativní náklady pro výpočet dávky. Dávka se tedy sníží podle počtu členů v domácnosti a vztahu k bytu.
vlada

Vláda dala vybraným firmám 3,5 miliardy na energie

1
Vláda uvolní 3,5 miliardy korun na snížení regulované složky ceny elektřiny pro firmy s vysokou energetickou náročností. Snížení bude platit od ledna a využije ho zhruba 25 tisíc firem. Ostatní firmy mají smůlu.
minimalni_mzda

Minimální mzda příští rok nejspíš stoupne na 18 900 korun

1
Vláda pravděpodobně zvýší příští rok minimální mzdu o 1 600 korun na 18 900 korun. Včera to uvedl v České televizi ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Minimální mzda je jedním z bodů dnešního jednání tripartity.
regulovane_ceny

Regulované ceny energií v roce 2024 stoupnou o desítky procent

1
Energetický regulační úřad [ERÚ] vydal cenová rozhodnutí pro elektroenergetiku a plynárenství pro rok 2024. Tato rozhodnutí každoročně stanovují regulované ceny elektřiny a plynu. 
EGAP

Státní EGAP utlumuje aktivity v Rusku a posiluje je na Ukrajině

1
Státní Exportní garanční a pojišťovací společnost [EGAP] pojistila od ledna do konce října vývoz českých firem za 47,3 miliardy korun. To je nejvíc za posledních devět let. V nárůstu se podle vedení EGAP promítá vysoká míra rizika.
rodice

Rodiče dětí, jejichž učitelé budou stávkovat, nic nedostanou

5
Česká správa sociálního zabezpečení upozornila v souvislosti se stávkou 27.11. ve školských a dětských zařízení na podmínky nároku na ošetřovné. To by mohlo pokrýt finanční ztrátu rodičů, kteří kvůli stávce zůstanou doma s dětmi. Ale nepokryje.
- Reklama -

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

- Reklama -
Translate »